Köy Unundan Katkısız Ekşi Mayalı Ekmek

Pazartesi, Aralık 08, 2014 marindentarifler.com 0Yorumlar





Malzemeler:

500 gr Köy Unu
6 yemek kaşığı Ekşi maya
1 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı tuz

Yapılışı;
Unu cam bir kaseye alın ortasına ekşi mayayı koyup tahta kaşıkla iyice
karıştırıp ılık suyu yavaş yavaş ilave edin.
Tuzu ılık suyla eritip karışıma ekleyip tahta kaşıkla iyice yedirip bir bezle
üstünü kapatıp,1 saat dinlendirin.
1 saat sonra tahta kaşıkla altan üste 4 kere katlayıp yarım saat daha dinlendirin.
hamurun etrafına un serpip tahta kaşıkla tekrar 4 kere katlayıp fırın kağıdı serili
bir çömlek veya kelepçeli kalıba koyun üstüne un serpin elinizle biraz su serpip
keskin bir bıçakla çizikler atın 30 dakika daha dinlendirip,220 derece fırını ısıtın
fırına dayanıklı bir kaba sıcak su doldurup fırın tabanına koyun,kabuğu güzel
çıtır çıtır olsun diye.
Isınmış fırına ekmeğimizi koyup  220 derecede 20 dakika pişirelim ısıyı 200 dereceye düşürüp
20 dakika,180 dereceye düşürüp 40 dakika daha pişirelim,
Afiyet olsun.

Not: Tahta kaşık ve cam veya seramik kapta karışımı yapalım.
Küçük fırında sütlaç yapılan çömleklerde pişirebilirsiniz,içine kenarlarından
sarkacak şekilde fırın kağıdı sererek çıkarması kolay oluyor.

Bunları da beğenebilirsin.

0 yorum: