Portakal Dolgulu Kurabiye

Çarşamba, Şubat 19, 2014 marindentarifler.com 2Yorumlar



 Malzemeler:
250 gr Tereyağ
4 Yemek kaşığı sıvıyağ
1  Paket vanilya
1 Çay bardağı pudra şekeri
6 çay bardağı un (ele yapışırsa biraz un ekleyin)
Üstüne pudra şekeri
Tarçın

Dolgu için
Portakal kabuğu reçeli

Yapılışı:
Tereyağ,sıvı yağ,pudra şekeri ve vanilyayı birbiriyle karıştıralım.
Unu eleyerek yavaş,yavaş ekleyelim iyice yoğurup ele yapışmayan
bir hamur elde edelim buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
elimize hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp içine portakal kabuğu
reçelinden koyup yuvarlak kapatıp tepsimize dizelim.
Isıtılmış fırında 170 derecede altları kızarınca cıkarıp 5 dakika bekletip
bolca pura şekeri ve tarçın serpelim servise hazır kıyır,kıyır ağızda dağılan
muhteşem lezzet.
Afiyet olsun.

Bunları da beğenebilirsin.

2 yorum:

  1. Pudra şekeri ve tereyağ ağızda dağılan leziz kurabyeler …
    Birde içersinde portakallı marmeleat nasıl güzeldir kimblir…
    Ellerine sağlık ablacım…
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Canım artık yapılan yorumları görebiliyorum tesekkürler ☺

    YanıtlaSil