Pırasalı Tart

Perşembe, Ağustos 21, 2014 marindentarifler.com 2Yorumlar

Malzemeler:
1 adet yufka
2 adet Milföy hamuru
500 gr Pırasa
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı rende Parmesan veya kaşar
1 çay bardağı lor peyniri veya beyaz peynir
Tuz,karabiber,muskat (damak tadınıza göre)

Yapılışı:
30 cm çapında bir tepsiyi veya kelepçeli kalıbı fırça yardımıyla
yağlayın(margarin) galeta unu serpip yufkayı yerleştirin. Fazla sarkan yufkaları
mutfak makasıyla kesin büyükçe bir kapta malzemeleri iyice karıştırıp kestiğiniz
artan yufkaları küçük,küçük parçalayıp malzemeyle karıştırın,katı olursa süt
ekleyip yufkanın içine dökün yufkayı kapatın, milföyler i kurabiye kalıpları ile istediğiniz
şekillerde kesip süsleyin yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.



Afiyet olsun
Dipnot: Yufkayı masanın üstüne açıp pişireceğiniz kalıbı üstüne koyun
beş parmak etrafından yuvarlak kesip yerleştirin,üstüne süreceğiniz
yumurtanın beyazını içine koyalım çöpe atmamış oluruz.


Bunları da beğenebilirsin.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık Leyla Ablacım…
    İlk fırsatımda pırasalı olmasada deneyeceğim bunu lezzetini de …
    Sevgilerimi bıraktım...

    YanıtlaSil
  2. Pırasa tartta favori sebzem..çok lezzetli oluyor..ellerinize sağlık çok şık ve leziz olmuş..

    YanıtlaSil